Değerli Akademisyenlerimiz, Bakanlık ve Sektör Temsilcilerimiz;
3. Turizm Şûrası kapsamında gönderilen tebliğler 3. Turizm Şûrası Bilim Kurulu üyelerince titiz bir şekilde değerlendirilmiştir. Değerlendirme sürecinde, Şûra kararlarına katkı başta olmak üzere on farklı kriter temel alınmıştır. En az iki hakemin değerlendirmesi sonucunda kabul edilen tebliğler aşağıdaki listede sunulmaktadır.
3. Turizm Şûrası programının yoğunluğundan ve zamanın kısıtlı olmasından ötürü tebliğlerin sunumu Şûra esnasında yapılamayacak olup; kabul edilen tebliğler 3. Turizm Şurası Tebliğler Kitabı'nda neşredilecektir.
Türkiye turizminin geleceğinin şekillendirileceği, çıktıları ile turizm stratejilerinin güncelleneceği Şûraya yapmış olduğunuz değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
Prof. Dr. Muharrem TUNA
3. Turizm Şûrası Bilim Kurulu Başkanı
1-TURİZM POLİTİKALARI
TÜRKİYE’DE
KIYI OTELLERİ FİYAT POLİTİKALARININ VE REKABETÇİLİĞİNİN PAYDAŞLAR BAKIŞ
AÇISIYLA İRDELENMESİ
Muharrem TUNA- Zafer TÜRKMENDAĞ- Ali
KELEŞ
DENİZ
TURİZMİ KÜMELENMESİ STRATEJİK PLANI İÇİN DURUM ANALİZİ
Pelin ARSEZEN- İzzet UĞURLU
TÜRKİYE’DE
HELAL TURİZM, MESLEK STANDARTLARI MESLEKİ YETERLİLİKLERİN BELGELENDİRİLMESİ VE
AKREDİTASYON KONUSUNDA BİR UYGULAMA ÖNERİSİ
İrfan MISIRLI
TURİZM
SEKTÖRÜNDE EKONOMİK SIZINTI: NEDENLERİ, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Mustafa BOZ
2017
SEYAHAT VE TURİZM REKABET ENDEKSİNE GÖRE TÜRKİYE’NİN ÇOK BOYUTLU ÖLÇEKLENDİRME
ANALİZİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ
Tanju GÜDÜK- Selda UCA- Emrah ÖZKUL
TÜRKİYE’NİN
TURİSTİK TANITMA POLİTİKASI VE PROPAGANDA STRATEJİSİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
Erol EVCİN
TÜRKİYE
TURİZMİNİN MEVCUT DURUMU VE 2634 SAYILI TURİZMİ TEŞVİK KANUNUNA ELEŞTİREL BİR
BAKIŞ
Şafak ÜNÜVAR- Ulvi HOCAOĞLU- Seda
ÖZDEMİR AKGÜL
TÜRKİYE’NİN
ULUSLARARASI TURİZMDE REKABET GÜCÜ: “TURİZM VE SEYAHAT REKABET İNDEKSİ RAPORU”
KAPSAMINDA BİR ANALİZ
Orhan İÇÖZ- İbrahim ÇETİN
ULUSLARARASI
HİZMET İHRACATINDAKİ GELİŞMELER, TÜRKİYE’NİN TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ REKABET
AVANTAJININ DEĞERLENDİRİLMESİ
İbrahim BİRKAN
TÜRK
SERMAYELİ TURİZM ŞİRKETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Abdulhamit KUK
TURİZM
NEDEN ÖNEMLİ? DÜNYA TURİZM ÖRGÜTÜ VERİLERİ ÇERÇEVESİNDE TÜRKİYE İÇİN BİR
FARKINDALIK DEĞERLENDİRMESİ
Hande TEKİN PUTTANNA
TÜRKİYE
TURİZM SEKTÖRÜNDE RİSK YÖNETİMİ
Muharrem TUNA- Başak ÖZYURT
TERÖR
VE SİYASİ KRİZLER ETKİSİNDE TANITIM FAALİYETLERİ: ALMANYA ÖRNEĞİ (2015-2017)
Fulya Fatma DURGUT- Serkan CANBULUT-
Ahmet METİN
TERÖRÜN
İSTANBUL TURİZMİNE ETKİLERİ
Hande DEMİRCİ- Yavuz DEMİRCİ
EUROPALIA
TÜRKİYE 2015 FESTİVALİ ÖRNEĞİNDE KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNİN TURİZME
ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
İrfan ÖNAL
ENGELSİZ
TURİZM: MEVZUATA DAYALI BİR DEĞERLENDİRME
Ali Fuat MENGÜÇ
2-TURİZMDE ÖRGÜTLENME VE DESTİNASYON YÖNETİMİ
TÜRKİYE’Yİ
ZİYARET EDEN YABANCI TURİSTLERİN DESTİNASYON İMAJI ALGISINI BELİRLEMEYE YÖNELİK
BİR ARAŞTIRMA
Ayşe ATAR- Ece KONAKLIOĞLU
DESTİNASYON
TANITIMINDA ÖRGÜTLENME VE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
F. Gülay ASLAN
TÜRK
TURİZMİNDE ÇATI ÖRGÜTLENMESİ İHTİYACI VE DÜNYADAKİ ÇATI ÖRGÜTÜ ÖRNEKLERİ
Alper Sami ÇAYIR- Mustafa FAZLIOĞLU
KÜLTÜR
VE TURİZMİN KAMU YAPILANMASINA İLİŞKİN BİR ARAŞTIRMA
Koray ÇAMLICA- Sedat ÇELİK- Bekir Bora
DEDEOĞLU
KRİZ
YÖNETİMİ AÇISINDAN TURİZMDE YÖNETİŞİM BAZLI ÖRGÜTLENMENİN ÖNEMİ
Osman Eralp ÇOLAKOĞLU- Selda TAŞCI
GOLF
TURİZM DESTİNASYONU VE YÖNETİMİ
İlker ÖZKAN
DESTİNASYON
YÖNETİMİ VE ÖRGÜT YAPILARI
İbrahim ACAR- İlknur Selçuk KÖKER-
Bengü SAYAR- Mustafa TURAÇ
TURİZM
İDARESİNDE YÖNETİŞİM MODELİ VE TÜRKİYE ÖLÇEĞİNDE UYGULANABİLİRLİĞİ
Sema ATEŞ ÖZALP
TURİZM
PİYASALARI DÜZENLEME VE DENETLEME KURULU (TPDDK)
Sefa ALTINAY- Hamit KUK
DESTİNASYON
STRATEJİLERİ: GELİŞTİRME, YÖNETİM, PAZARLAMA
Gürel ÇETİN- Osman Cenk DEMİROĞLU-
Füsun İSTANBULLU DİNÇER- Mithat Zeki DİNÇER
TURİZMDE
DESTİNASYON YÖNETİMİ VE TÜRKİYE’DEKİ İZDÜŞÜMÜ
Zafer CENGİZ- Bilal YALÇIN
TÜRKİYE’DE
KONGRE TURİZMİ ALANINDA ULUSAL BİR BİRLİK OLUŞTURULMASI İHTİYACI
Çiğdem GÜLLÜ
3-TURİZMDE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
HELAL
TURİZM PAZARINDA TÜRKİYE
Hüseyin PAMUKÇU- Mehmet SARIIŞIK
SÜRDÜRÜLEBİLİR
TURİZM KAPSAMINDA KÜLTÜREL MİRASININ YAŞATILMASI: NAZARKÖY ÖRNEĞİ
Fatmanur Kübra AYLAN
SÜRDÜRÜLEBİLİR
TURİZM PAZARLAMASINDA KÜLTÜR TURİZMİNİN ÖNEMİ: KÜLTÜR ROTALARI ÖRNEĞİ
Mustafa BOZ
KIRSAL
TURİZMDE TANITIM YÖNETİMİ
Tuğçe ACIR
TURİSTİK
ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNDE BÜTÜNLEŞİK TURİZMDEN YARARLANMA: AYVALIK (TÜRKİYE) VE
MİDİLLİ (YUNANİSTAN) TURİZM AKTÖRLERİNİN GÖRÜŞLERİ
Füsun BAYKAL
TURİZM
SEKTÖRÜNDE SPOR TURİZMİ POTANSİYELİ: SPOR TURİZMİNİN TÜRKİYE’DEKİ GELİŞİMİNİN
DEĞERLENDİRİLMESİ
Mehmet UYSAL
İSTANBUL’DA
EDEBİYAT TURİZMİ POTANSİYELİNİN İNCELENMESİ VE EDEBÎ TURİZMİ CANLANDIRMAK İÇİN
BİR ÖNERİ
Faysal İNAN
TERMAL
TURİZM Mİ, KAPLICA MI, SPA MI, WELLNESS Mİ, KÜR TURİZMİ Mİ?
Osman Kemal AĞAOĞLU
BİR
ALTERNATİF TURİZM TÜRÜ OLARAK TERMAL TURİZM ODAKLI TURİZM GELİŞİM ÖNERİSİ:
BURSA ÖRNEĞİ
Gökay AZAKLI
GÜL
VE LAVANTA BAHÇELERİNİN AGROTURİZM DESTİNASYONU OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ
Zehra EZİCİ- Fatih BİLGİÇ
DENİZ
TURİZMİ MEVZUATI- GELİŞİMİ VE MEVCUT SORUNLARI
Berna
TEZCAN
SÜRDÜRÜLEBİLİR
TURİZMİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNDE BURSA ÖRNEĞİ: CUMALIKIZIK, GÖLYAZI, MİSİ VE
TİRİLYE
Ahmet GEDİK
ÜLKEMİZDE
KAMPİNG SEKTÖRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
Filiz VON THERMANN
EKOLOJİK
TARIM DESTEKLİ ALTERNATİF TURİZM MODELİ
Cengiz DÖNMEZ- Ayşen ÖZENİR
SÜRDÜRÜLEBİLİR
KALKINMA TEMELİNDE ÜLKEMİZİN ALTERNATİF TURİZM POTANSİYELLERİNİN
DEĞERLENDİRİLEREK ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİN SAĞLANMASI
Kazım Onur KURT
4-ÇEVRE-PLANLAMA-ALTYAPI
TURİSTİK
(KIRSAL) ALANLARDA YENİ BİR REKREASYON PLANLAMA ARACI OLARAK CANROS’UN
KULLANIMI
Taki Can METİN- Alper ÇABUK
KÜLTÜR
VE TURİZM DEĞERLERİYLE KENTSEL, BÖLGESEL VE ULUSAL KALKINMANIN DESTEKLENMESİ:
HATAY İLİ ÖRNEĞİ
Hüsnü IŞIKGÖR- Cenk ÖZBAYKAL- Mehmet
Cihan YAVUZ
BOLU
KÖROĞLU DAĞI KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ PLANLAMA SÜRECİNİN BİR
PARÇASI OLARAK TURİZM TAŞIMA KAPASİTESİ ÖNERİSİ
Emin ÖZKAN
MAVİ
BAYRAK GERÇEĞİ
Erol GÜNGÖR
ULUSLARARASI
YEŞİL ANAHTAR ÖDÜLÜ
Arzu AKDAĞ
5-YATIRIM-TEŞVİK-FİNANSMAN
KAMU
ARAZİLERİNİN TURİZM AMAÇLI TAHSİSİNDE ÖZGÜN FİNANSMAN YÖNTEMİ
Tolga KAMACI
TURİZM
YATIRIMLARINDA TEŞVİK SİSTEMİ
Zehra ERDOĞDU ÇAYIR
TAHSİS
SÜRELERİNİN SONLARINA YAKLAŞAN TURİZM AMAÇLI KAMU TAŞINMAZLARI
Alper Sami ÇAYIR
TURİZMDE
OYUN DEĞİŞTİREN STRATEJİ GEREKLİLİĞİ VE BİR ÖNERİ: YURT DIŞINDA 1.000 CADDEDE
1.000 TURKEY HOME SEYAHAT ACENTASI
Yıldırım YILMAZ
6-KONAKLAMA SEKTÖRÜ
KONAKLAMA
SEKTÖRÜNÜN BAKIŞ AÇISINDAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Osman AYIK- Necip BOZ- Eda BOZOKLU-
Seden DOĞAN
ÇOCUK
DOSTU OTEL KAVRAMI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Ömer Zafer GÜVEN- Elif Tuba BEYDİLLİ-
Uğur CEYLAN- Sedat BÜTÜN
REKLAMASYON
VE TÜRK TURİZMİNE ETKİLERİ: MARMARİS ÖRNEĞİ
Faruk YÜKSEL- Ozan BAHAR- Bülent
BÜLBÜLOĞLU
KONAKLAMA
İŞLETMELERİNDE MEVSİMSELLİK VE MEVSİMLİK İSTİHDAM: NEDENLER, SONUÇLAR VE ÇÖZÜM
ÖNERİLERİ
Ö. Devrim YILMAZ- Ebru GÜNLÜ
KÜÇÜKALTAN
TURİZM
SEKTÖRÜNDE ALTERNATİF KONAKLAMA İŞLETMELERİ: İKİNCİ KONUTLARIN TURİZME AÇILMASI
KAPSAMINDA ÖRNEK BİR KALKINMA AJANSI PROJESİ (RENT A HOUSE AYVALIK)
Ayhan GÖKDENİZ
KONAKLAMA
SEKTÖRÜ SENDİKADAN VAZ MI GEÇİYOR?
Recep YILDIRGAN- Orhan BATMAN
OTEL
İŞLETMELERİNİN E-POSTA KULLANIM DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: TÜRKÇE VE İNGİLİZCE
E-POSTA KIYASLAMASI
Sezer KARASAKAL- Oğuz DOĞAN
BUTİK
OTELCİLİK: KAYAKAPI KÜLTÜREL VE DOĞAL ÇEVRE KORUMA VE CANLANDIRMA PROJESİ
ÖRNEĞİ
Eda ÖZGÜL KATLAV- Yakup DİNLER
GÜNLÜK
KİRALIK EVLERİN TURİZM SEKTÖRÜ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
Savaş ÇOLAKOĞLU- Emrah KESKİN- Emrah
ÖRGÜN
7- SEYAHAT ACENTACILIĞI VE ULAŞIM
1618
SAYILI SEYAHAT ACENTALARI VE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ KANUNU’NUN REVİZYONU
Çetin GÜRCÜN
KAÇAK
ACENTELİK FAALİYETLERİ VE SORUNLARI
Hamit KUK- Mehmet GEM
TÜRSAB
VE SEYAHAT ACENTALARI SORUNLARI
Hasan EKER
8-TANITIM VE PAZARLAMA
TÜRKİYE’DE
DESTİNASYON PAZARLAMASI VE TANITIMI ÖNÜNDEKİ ENGELLER
Vedat ACAR- Abdullah TANRISEVDİ- Mesut
İNAN
TURİSTİK
BİR DESTİNASYONUN TANITIMINDA SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ
Cavit YAVUZ
ANİMASYON
FİLMLERİN DESTİNASYON PAZARLAMASINDA KULLANIMI VE ÜLKE İMAJINA KATKISI
Vasfiye Gökçe İNCE
ÇİNCE
REHBERLERİN TÜRKİYE TURİZMİNDE ÇİN PAZARINA BAKIŞ AÇISI
Yalçın ARSLANTÜRK- Başak ÖZYURT-
Abdulkadir TANRIDAĞLI
RUSYA
TURİZM PAZARI TANITMA STRATEJİLERİ
İlker ÖZKAN
ASYA
PASİFİK TURİZM PAZARININ TÜRKİYE AÇISINDAN ANALİZİ
Salim İBİŞ ve Orhan BATMAN
9-DİJİTAL TURİZM VE İNOVASYON
4.
ENDÜSTRİ DEVRİMİNİN YİYECEK VE İÇECEK SEKTÖRÜNDEKİ YANSIMASI: YENİ
ÜNİVERSİTELİLER ÜZERİNE BİR ÖNGÖRÜ
Nur Neşe ŞAHİN- Murat DOĞDUBAY
TURİZMDE
YENİ TRENDLER-DİJİTAL TURİZM VE İNOVASYON
Ertuğrul ACAR
DURDURULAMAYAN
PAZARLAMA EVRELERİ, SAHTE TÜKETİCİ KRALLIKLARI VE TURİSTLER
Ayşegül KUTLUK BOZKURT
GASTRONOMİ
VE TANITIM FAALİYETLERİNDE İNOVASYON: YÖRESEL GASTRO MOBİL ÖRNEĞİ
Fikret GÖKÇE- Halil SUNAR
TURİZMDE
DİJİTALLEŞME VE YENİ YÖNELİMLER
İbrahim ACAR- İlknur SELÇUK KÖKER-
Fatih SÜZER- Serel ALPAY
BAKİR
DOĞADA BEKÂR YÜRÜYÜŞLER/ PANKS İLE KÜLTÜR ROTALARINA YOLCULUK
Canan TANRISEVER YİĞİT- Ömer SARAÇ
GELECEĞİN
SEYAHAT TEKNOLOJİSİNDE SEYAHAT ACENTALARININ ROLÜ
Tansu DEMİR
TURKEY
HOME KAMPANYASI ÖRNEĞİNDE SOSYAL VE DİJİTAL MEDYANIN TURİZMDEKİ ROLÜ
İrfan ÖNAL – Ahmet TEMURCİ
TURİZM
SEKTÖRÜNDE MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Ali Rıza ALAN
10-TURİZM EĞİTİMİ, İSTİHDAMI VE TURİST REHBERLİĞİ
ÖNLİSANS
DÜZEYİNDE TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI MÜFREDATLARININ İNCELENMESİ VE
ÖRNEK MÜFREDAT ÇALIŞMASI
Murat TEKBALKAN
TURİZM
REHBERLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVINA (YDS)
YÖNELİK TUTUMLARI
Bilal DEVECİ- Bahar DEVECİ- Yusuf AYMAKUY-
Şimal AYMANKUY
TURİST
REHBERLİĞİ EĞİTİMİ SORUNLARI, SEKTÖRE ETKİLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Mehmet KÜRKÇÜ
TÜRKİYE
TURİZM YÜKSEKÖĞRETİMİNDE YENİ BİR MODEL OLARAK KURULAN TURİZM FAKÜLTELERİNİN
ANALİZİ
Bilgehan GÜLCAN- Yakup Kemal ÖZEKİCİ-
Ayşe EREN
TÜRKİYE’DE
LİSANS DÜZEYİNDE TURİZM EĞİTİMİNİN ÖRGÜTLENMESİNE İLİŞKİN SORUNLAR VE TURİZM
İŞLETMECİLİĞİ EĞİTİMİNİN DURUMU
Yasin KELEŞ- Yaşar GÜLTEKİN- Elbeyi
PELİT
TURİST
REHBERLİĞİ EĞİTİMİ VE MESLEĞİN GÜNCEL SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Uysal YENİPINAR- Burhan ÇINAR- Elif
BAK
TURİZM
REHBERLİĞİ EĞİTİMİNDE ÇEYREK ASIRDIR DEĞİŞMEYEN PARÇALANMIŞ YAPI SORUNU
Nazım ÇOKİŞLER
ULUSLARARASI
TURİZM ANLAŞMALARI KAPSAMINDA ÜNİVERSİTELERİN GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE TURİZM
EĞİTİMİ VERMESİ ÖNERİSİ
Burhan AYDEMİR
TURİZMDE
YEREL HALK EĞİTİMİNİN GEREKLİLİĞİ
Derman KÜÇÜKALTAN- Süleyman AKKAŞOĞLU
TURİZM
ÖĞRENİMİ GÖREN ÖĞRENCİLERİN SEKTÖR ÇALIŞMA KOŞULLARINI ALGILAMALARI VE SEKTÖRDE
ÇALIŞMAYA YÖNELİK TUTUMLARI: MESLEK YÜKSEKOKULU, YÜKSEKOKUL VE FAKÜLTE
ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
İbrahim AKÇA- Ayşen AKBAŞ TUNA- Mert GÜRLEK
TURİZM
ALANINDA ÇIKAN AKADEMİK KADROLAR ÜZERİNE BİR İÇERİK ANALİZİ
Füsun İSTANBULLU DİNÇER- Tolga Fahri
ÇAKMAK
LİSE
DÜZEYİNDE TURİZM EĞİTİMİ SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Aylin GÜVEN- Mustafa KEPÇE
TURİZM
REHBERLİĞİ MESLEĞİ VE ALAN KILAVUZLUĞU ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
A.Celil ÇAKICI – Seçkin ESER
AİLELERİN
SOSYO-EKONOMİK DURUMLARINA GÖRE TURİZM EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN MESLEK
DEĞİŞTİRME EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİ
Burhanettin ZENGİN- Merve IŞKIN- Ümit
ŞENGEL
ORTAÖĞRETİM
DÜZEYİNDEKİ TURİZM ÖĞRENCİLERİNİN STAJLARINDAN SAĞLADIĞI DOYUMUN ÖNEMİ VE
KARİYER BEKLENTİLERİNE MUHTEMEL ETKİLERİ
Şerif Ahmet DEMİRDAĞ- Nazik ÇELİKKANAT
11-YEREL YÖNETİMLER VE TURİZM
YEREL
YÖNETİMLERİN DESTİNASYON MARKALAŞMASINDAKİ ROLÜ
Emel GÖNENÇ GÜLER
KIRSAL
BELEDİYELERİN TURİZME KATILIMLARININ TEŞVİKİNE YÖNELİK BİR MODEL ÖNERİSİ
Nurettin AYAZ- Yüksel ÖZTÜRK
YEREL
YÖNETİMLER VE TURİZM
Süleyman BAYCAN
ON
İKİ AŞAMADA YEREL ÖLÇEKTE/DESTİNASYON BAZINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM STRATEJİSİ
İÇİN BİR YOL HARİTASI ÖNERİSİ
Gürsel GÜNDOĞDU
12-İÇ TURİZM
HERKES
İÇİN TURİZMİN SOSYAL HAYATA TURİZM EKONOMİSİNE VE ENDÜSTRİSİNE KATKISI
A. Nejat ŞARDAĞI
KALKINMA
PLANLARI ÇERÇEVESİNDE İÇ TURİZMİN GELİŞİMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Şirvan Şen DEMİR- Gülay BULGAN
KÜRESEL
ISINMA VE KÜRESEL ISINMAYA KARŞI UYGULANAN JEO-MÜHENDİSLİK MÜDAHALELERİNİN
YİYECEK VE İÇECEK SEKTÖRÜNE MUHTEMEL ETKİSİ
Selin İLSAY- Murat DOĞDUBAY
TÜRKİYE’DE
HAVAYOLU ULAŞIMINDAKİ GELİŞMELERİN İÇ TURİZME ETKİSİ: THY ÖRNEĞİ
Füsun İSTANBULLU DİNÇER- Özlem
TAŞKIRAN
13-GASTRONOMİ TURİZMİ
GASTRONOMİ
TURİZMİNİN ÜLKE İMAJ VE ALGISINA KATKISI BAĞLAMINDA TÜRKİYE ÖRNEĞİ
Ahmet TEMURCİ
DÖNER
VE KEBAPÇILARIN YİYECEK-İÇECEK HİJYENİNE YÖNELİK BAKIŞ AÇILARI: ANKARA ÖRNEĞİ
Onur ÇELEN- Cevdet AVCIKURT
AŞÇILARIN
VE AKADEMİSYENLERİN GÖZÜNDEN GASTRONOMİ EĞİTİMİNDE YAŞANAN SORUNLAR
Mehtap YÜCEL GÜNGÖR- Ozan GÜNGÖR
AVRUPA’DA
YÜKSELEN GASTRONOMİK IRKÇILIK VE ETNİK MERKEZCİLİK EĞİLİMİ
Sedat DEĞİŞGEL- Osman Nuri ÖZDOĞAN
YİYECEK
VE İÇECEK İŞLETMELERİNİN TEMİZ BESLENME UYUMUNA İLİŞKİN NİTEL BİR ARAŞTIRMA
Gizem ÇORMAN- Nur Neşe ŞAHİN- Serkan YİĞİT-
Murat DOĞDUBAY
DESTİNASYON
PAZARLAMASINDA GASTRONOMİ TURİZMİ: İSTANBUL ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Gülçin ÜNVER- Gonca GÜZEL ŞAHİN
GASTRONOMİ
TURİZMİ ODAKLI MARKA ŞEHİR YARATMAK: NASIL BİR STRATEJİ İZLENMELİ?
Kübra Sultan YÜZÜNCÜYIL- Berkay BULUŞ