FoodinLife Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni
1993 yılında otelcilik sektörünün Food&Beverage alanında kısa bir süre çalıştı. Ardından Cine5 ve Star dijitalde çalıştıktan sonra fotoğraf eğitimi alan Gökmen Sözen, uzun yıllar yemek, gıda ve gastronomi fotoğrafçılığı yaptı. Türkiye’nin en önemli firmalarına gıda ve gastronomi alanında reklam fotoğrafçılığı üzerine çalıştı. Ardından Bileşim Yayın Grubu’nda birçok firmanın gastronomi fotoğraf editörü olarak görev aldı. Çeşitli dergilerin gastronomi fotoğraf editörlüğünü yaptı. 1999’dan itibaren ev dışı sektörü, HoReCa, profesyonel gastronomi sektöründe çalışmalara başladı. 2005 yılına kadar gıda fotoğrafçılığına devam eden Sözen, ayrıca turizm editörlüğü de yaptı. 2007 yılında kendi yayın grubunu kurdu ve yayın grubunda 3 dergi çıkartmaya başladı. Türkiye’ye sunulan FoodinLife, Patisserie by FoodinLife dergilerinin yanı sıra Türkiye’den uluslararası sunulan FoodinLife World. Ayrıca haber portalları, dijital yayıncılık, katalog ve birçok iletişim aracıyla sektörün en önemli gastronomi medya yayıncılığını gerçekleştirdi. Organizasyon şirketi kurarak Türkiye’nin en önemli profesyonel gastronomi yarışmalarını patentleriyle, Türkiye’nin en önemli fuarların içine yerleştirdi. Türkiye’nin otelleri, restoranları ve cafeleri bu yarışmalara katıldı. Türkiye’deki profesyonelleri hem ulusal hem de uluslararası tamamen yerel ürüne dayalı gastronomi turizmi gerçekleştirdi. Türkiye’de çok önemli workshoplar, konferanslar düzenledi. 2014’te başlattığı çalışmalarla Türkiye’nin en önemli markalarından biri haline gelen Gastromasa’yı oluşturdu. Gastromasa dünyada ilk 10 konferans arasına girdi. Tamamen gastronomi üzerine, mutfak üzerine bir konferans olarak düzenlendi. Dünyanın her yerinden şefler ve medyayı Türkiye’ye taşıdı ve ileriki dönemlerde yurt dışı çalışmalarının başlamasına yönelik temelleri attı.