3. Turizm Şûrası
  • Neredeyim :

Filiz HÖSÜKOĞLU

Makine Mühendisliği  eğitimi alan Filiz Hösükoğlu; 1993 yılından beri Türkiye’de Geleneksel Yemek Kültürleri konusunda araştırma yapan yabancı gazeteci, araştırmacı, belgesel film yapımcısı ve yemek kitabı yazarlarına danışmanlık ve rehberlik yapmakta. Ulusal ve uluslararası yemek kültürleri kongre/sempozyumlarında geleneksel yemek kültürlerinin tanıtılması konularında sunumlar yapmakta. Ulusal/uluslararası dergilerde yemek kültürleri üzerine yazılar yazmakta. Geleneksel yemek pişirme eğitimleri vermekte. Yabancı gruplara özel yemek kültürleri turları düzenlemekte ve rehberliğini yapmakta. 2005-2007 yıllarında koordinatorlüğünü yaptığı “Güneydoğu Anadolu Tanıtım Projesi” ekibi tarafından hazırlanan “Güneydoğu Anadolu Tanıtım Rehberi” Paris Gourmand Book Awards (2008), kitap yarışmasında “Seyahat Dalında”  Dünya 3.’sü olmuştur.

MFİB ve Kalkınma Ajanslarında proje değerlendirme uzmanlığı, Proje Döngüsü Yönetimi eğitmenliği yanısıra Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve bazı uluslararası kuruluşlar tarafından fonlanan ve yürütülen “Bölgesel kalkınma, KOBI’lerin yurt dışı pazarlara girişi,  kadın girişimciliği, kültürel miras, iç göç, ekonomik ve sosyal entegrasyon, Suriye krizinin çözümüne yönelik” projelerde danışmanlık ve proje yöneticiliği yapmakta.